Home / Fushata Zgjedhore / PDK e para, LDK, VV, AAK, SL e Nisma në Kuvend, AKR mbetet jashtë

PDK e para, LDK, VV, AAK, SL e Nisma në Kuvend, AKR mbetet jashtë

Sipas këtyre rezultateve, PDK ka marrë numrin më të madh të votave: 222,181, ose 30,38 për qind të atyre që morën pjesë në votim, ndërsa ndiqet nga LDK me 184, 596, përkatësisht 25,24 për qind, Vetëvendosja me 99,397 vota, ose 13.59%, AAK me 69,793 vota, ose 9.54%, Srpska Lista me 38,199 vota ose 5.22% dhe Nisma me 37,68 vota ose 5.15% të numrit të atyre që morën pjesë në votim. AKR përfundimisht mbetet jashtë Kuvendit.
Ja edhe lista:

1. PDK, PD, LB, PSHDK, PKK, 222,181 30.38%
2. LDK 184,596 25.24%
3. LVV 99,397 13.59%
4. AAK 69,793 9.54%
5. SL 38,199 5.22%
6. NISMA 37,68 5.15%
7. AKR 34,170 4.67%
8. KDTP 7,424 1.02%
9. VAKAT
10. PDS 5,973 0.82%
11. PDAK 3,335 0.46%
12. NDS 2,837 0.39%
13. KTAP 2,349 0.32%
14. PLE 1,960 0.27%
15. PDP 1,787 0.24%
16. PAI 1,583 0.22%
17. IRDK 1,456 0.20%
18. CDU
19. KZG 1,193 0.16%
20. PF 1,142 0.16%
21. SDA 1,096 0.15%
22. BJL 860 0.12%
23. HASAN GASHI 775 0.11%
24. PZG 754 0.10%
25. BSDAK 702 0.10%
26. KNRP 645 0.19%
27. PRBK 642 0.09%
28. SLS 379 0.05%
29. SD 325 0.04%
30. LGTSH 243 0.03%

Kryetarja e KQZ-së, Daka, njoftoi se nga ky moment nis periudha 24 orësh për ankesa të subjekteve të pakënaqura, ose me dyshime në këto rezultate. /RadioRINIA/

Friend: loi bai hat,solar movie,games for girls,