Home / Argëtim (page 21)

Argëtim

Edhe fëmijët nën 13 vjeç në Facebook?

Mosha kufitare për regjistrim në rrjetin Facebook është 13, kështu që veglat vëzhguese të ekspertëve të rrjetit Facebook menjëherë e vërejnë një pjesëmarrës nën moshën 13 vjeçare dhe e largojnë atë për një vit ose dy. Por një studim i ri tregon që 38 për qind e fëmijëve në Facebook ...

Read More »

Ombrella e së ardhmes

Quhet “Nubrella” dhe vishet mbi shpatulla, dhe mund të thuhet se ajo do të jetë ombrella e së ardhmes. Ajo është e ndërtuar në formën e një sfere plastike që mbulon tërësisht kokën e atij që e vendosë. Ombrella mund të përdoret gjithashtu dhe nga personat që ngasin biçikletën, pasi ...

Read More »

Meshkujt dhe femrat nuk qajnë njëjtë

Femrat të qarën e kanë të kushtëzuar biologjikisht, kështu që ato gjatë jetës “lëshojnë” dukshëm më shumë lot se meshkujt. ndërsa me kontrollin mikroskopik mund të vërehet edhe dallimi gjinor në ndërtimin e gjëndrave të lotëve, shpjegojnë shkencëtarët. Duke studiuar dallimin, konkret në mes lotëve mashkullorë dhe femërorë dhe lotëve ...

Read More »

Dollake të rehatshme dhe të ndryshme

Duke pasur parasysh se këtë vit rol të madh luajnë aksesorët, sidomos kur është fjala për t’i dhënë shprehje origjinaliteti veshjes suaj, një nga tendencat që ju mund të provoni janë dollaket. Pa marrë parasysh se çfarë keni veshur pranverën e kaluar, dollaket për këtë sezon duken më moderne. Të ...

Read More »

Katër rregulla për një fjalim, bisedë dhe diskutim të përkryer

Këto rregulla janë zbuluar para pak kohësh një grup kërkuesish nga Instituti i Kërkimeve Sociale të Universitetit të Michigan-it (SHBA), drejtuar nga psikolinguisti i njohur, Jose Benki. Skuadra ka analizuar afërsisht 1400 biseda për të kuptuar me cilat mënyra apo cilësi dialektikore mund të shndërrohesh në një komunikim efikas. 1. Fol ...

Read More »

Femrat janë shefe më të mira

Shkencëtarët kanë analizuar personat kompetent në 16 fusha të një kompanie dhe i kanë pyetur të tjerët se si do t’i kishin vlerësuar. Rezultatet kanë treguar që të gjitha femrat i kanë vlerësuar si udhëheqëse më të mira. Dy karakteristika në të cilat femrat kanë përparësi ndaj meshkujve janë ndërmarrja ...

Read More »

Kafeja ngadalëson njerëzit e shpejtë dhe shpejton të ngadalshmit

Njerëzit të cilët janë mësuar me punën e lodhshme, kafeja, respektivisht kafeina, i ngadalëson, ndërsa ata që pëlqejnë “dembelinë” i shpejton dhe i aktivizon. Mënyra se si vepron kafeja varet nga personaliteti. Në vend se t’ju zgjojë dhe t’ju japë energji, kafeja ndonjëherë mund të shkaktojë efekt të kundërt. Varësisht ...

Read More »

Mërgimtarët nuk i sigurojnë shtëpitë e tyre në vendlindje

73% e të anketuarve në sondazhin e albinfo kanë thënë se nuk i kanë siguruar fare shtëpitë e tyre nga vjedhjet eventuale në vendlindje Mërgimtarët përveç që i kanë lënë shtëpitë ose banesat e tyre të zbrazta e të mobiluara nga brenda në Kosovë, duket se i kanë lënë edhe ...

Read More »

Mos i ndodhtë askujt! (Video)

Dita e martesës duhet të jetë dita më e lumtur në jetën e një çifti. Momenti kur nusja arrin te altari është çasti më i pritur i çdo dasme, të cilin të gjithë dëshirojnë ta fotografojnë dhe ta xhirojnë me kamerë. Mirëpo, një nuse nga Rusia është penduar që ka ...

Read More »
Friend: loi bai hat,solar movie,games for girls,