Home / Ekonomi

Ekonomi

donacion

Haziri: Sot inauguruam shtëpinë e 47 me radhë në Gjilan për familjet në nevojë

Kryetari i Komunës së Gjilanit, Lutfi Haziri, së bashku me donatorët, Ramadan Ramadani dhe kompaninë “Vëllezrit Aliu”, kanë përuruar sot shtëpinë e 47 me radhë për familjen e Veli Aliut, i cili ka jetuar në kushte të rënda ekonomike dhe sociale, e me barrën tjetër të fëmijëve të tij që ...

Read More »
FABRIKA

Në komunën e Vitisë, hapet fabrika “Vinex”, punësohen 178 persona

  Kryetari i Komunës së Gjilanit, Lutfi Haziri, ka marrë pjesë sot në ceremoninë e hapjes së kompanisë “Vinex” në Viti, e cila merret me prodhimin e tekstilit, kryesisht pantollona. Sipas Hazirit ky është një lajm shumë i mirë pasi hapja e fabrikës “Vinex” do të ndikoj direkt në zhvillimin ...

Read More »
barna4

Gjatë kontrollit i gjejnë barna pa banderola dhe me banderola por të Serbisë

 Policia e Kosovës, Njësiti i Krimeve Ekonomike dhe Antikorrupsion, nga shtabi qendror, që veprojnë në Gjilan, me 11 tetor 2017 rreth orës 11:30, në bashkëpunim me Inspektorët e Agjensionit Kosovar për Produkte Medicionale, kanë kryer kontrolle në një barnatore këtu në Gjilan. Ismet Hashani, zëdhënës i Policisë së Kosovës (PK), ...

Read More »
reformat-n-euml-dogan-euml-rezultojn-euml-me-rritjen-e-t-euml-hyrave_hd-780x439

Dogana rrit inkasimin nga lojërat e fatit për 19%

Në periudhën janar-shtator 2017 Sektori i Lojërave të Fatit i Doganës së Kosovës ka arritur të inkasoj gjithsejtë 10.517.334 euro ose 19% më shumë se në periudhën e njëjte të vitit paraprak, në kontest të zbulimeve janë iniciuar gjithsej 212 kundërvajtje doganore ose 65% më shumë se në periudhën e ...

Read More »
auto_Vaj_Palma_11506318470-780x439

Alarmi nga vaji kancerogjen

Rreth 7 milionë kilogramë produkte me vaj palme, si dhe më shumë se 3.3 milionë litra vaj të palmës kanë hyrë në vendin tonë vetëm gjatë 20 muajve të fundit. Por, në realitet dyshohet se kjo shifër mund të jetë edhe më e lartë pasi një sasi e konsiderueshme dyshohet ...

Read More »
prishtina-foto-xhemail-sllovinja-1_4173-1-780x439

Shënohet Dita pa makina

Ministria e Mjedisit dhe Planifikimit Hapësinor (MMPH), shënon 22 shtatorin – Ditën pa makina. Kët ditë e shënon në organizim të përbashkët me Komunën e Prishtinës, Prizrenit, Gjakovës dhe Pejës, OJQ-të mjedisore “Lets do it Kosova”, “REC”, “Earth in Brackets”, “The WAY”, Shoqatën e Çiklistëve të Kosovës dhe institucionet tjera ...

Read More »
tres-780x439

Tri banka të Beogradit dhe 410 serbë dështojnë ta bllokojnë ligjin për Trepçën

Jo më pak se 410 serbë kanë pretenduar se do të gjejnë mbështetje në Gjykatën Kushtetuese të Kosovës për ta pezulluar Ligjin për Trepçën, derisa ky ligj, sipas tyre të ndryshohej dhe të plotësohej në harmoni me Kushtetutën e Kosovës. Mirëpo kërkesa e tyre është hedhur poshtë nga institucioni më ...

Read More »
zrre-780x439

ZRRE-ja nuk zbaton vendimin e Gjykatës

Në mungesë të Bordit Zyra e Rregullatorit të Energjisë (ZRRE) nuk do ta zbatojë aktvendimin e Gjykatës Themelore të Prishtinës, përmes të cilit kërkohet që të shtyhet ekzekutimi i vendimit që energjia elektrike e cila shpenzohet nga qytetarët serbë në veri të Kosovës t’u shpërndahet të gjithë qytetarëve shqiptarë në ...

Read More »
111111-780x439

Qeveria miraton propozimin për zhvendosjen e banorëve të Shipitullës

Ministrat e Qeverisë së Kosovës kanë miratuar dy propozimet e kryeministrit Ramush Haradinaj lidhur me ndarjen e mjeteve për shpronësim të shtëpive të banorëve të Hades dhe Shipitullës. Propozimi i Haradinajt u miratua unanimisht nga anëtarët e kabinetit qeveritar, ndërsa njëjtë vepruan edhe me propozimin për lejimin e përparësisë në ...

Read More »
Bedri-Hamza-foto-ridvan-slivova-780x439

Hamza premton rritje pagash

Ministri i Financave, Bedri Hamza, ka thënë se qeveria e re do t’i rrisë pagat për të gjithë të punësuarit në sektorin publik, varësisht nga shkalla e rritjes ekonomike. Ai ka deklaruar se megjithkëtë, bazë e rritjes ekonomike mbetet sektori privat, i cili duhet të përkrahet në mënyrë që ekonomia ...

Read More »
Friend: loi bai hat,solar movie,games for girls,