Home / Ekonomi (page 10)

Ekonomi

atk1-780x439

ATK grumbullon 382 milionë euro

Administrata Tatimore e Kosovës ka prezantuar të hyrat dhe veprimet e ndërmarra gjatë këtij viti, ku sipas të dhënave administrata ka mbledhur 393 milionë euro, ndërkaq, në emër të kontributeve pensionale janë mbledhur 135 milionë. Drejtori i kësaj administrate, Sakip Imeri ka thënë se nga efektet e pakos fiskale, bizneset ...

Read More »
isa5

Mustafa: Buxheti mundëson zhvillimin ekonomik

Kryeministri i Kosovës, Isa Mustafa ka deklaruar se buxheti dy miliardësh, i cili u aprovua në Kuvendin e Republikës së Kosovës, siguron zhvillim të qëndrueshëm dhe reflekton në mënyrë të drejtpërdrejt programin e koalicionit qeveritar. “Ky Buxhet, i cili do të zbatohet me përkushtim maksimal, mundëson realizimin e objektivave tona ...

Read More »
download-1

Qeveria ndan 150 mijë euro për ekspertiza profesionale për privatizimin e PTK-së

Qeveria e Kosovës ka ndarë 150 mijë euro për ekspertiza profesionale për privatizimin e PTK-së. Ministri i Zhvillimit Ekonomik Blerand Stavileci, tha se është identifikuar nevoja e domosdoshme për vlerësimin e dëmit për privatizimin e PTK-së, sa i përket privatizimit të saj dhe çështjes AXOS. Ferat Shala zëvendësministër i Mjedisit ...

Read More »
48925516-780x439

Opozita ‘shpëton’ një investim 5 milionësh dhe 200 vende pune

Kuvendi i Vushtrrisë nuk ka mundur ta miratojë Planin Komunal Zhvillimor 2017-2024, pasi që këshilltarët opozitarë kanë kundërshtuar pjesën në segmentin 8-të të qytetit, e cila me plan është paraparë zonë e gjelbëruar, ndërkohë që atë pjesë të tokës e kishte privatizuar kompania “Emona City”, e cila do të ndërtojë ...

Read More »
20161023191928364646-780x439

Kosova e Shqipëria mund të bashkohen me ekonomi

Biznesmenë dhe njohës të çështjeve ekonomike kanë kërkuar që urgjentisht të bëhet unifikimi i sistemit fiskal dhe doganor në mes të Republikës së Kosovës dhe Shqipërisë pasi, sipas tyre, kjo është më së e domosdoshme në mënyrë që bashkëpunimi ekonomik, në mes të dyja vendeve, të jetë në nivelin e ...

Read More »
kodi-780x439

Zyrtare, Kosova bëhet me kod telefonik +383

Ministrja për Dialog, Edita Tahiri, njofton se sot shteti i Kosovës u bë me kod telefonik ndërkombëtarë 383 të cilën ITU ia alokoi edhe zyrtarisht.  Po ashtu, bëjmë me dije opinionin se ITU në pajtim me marrëveshjen e telekomit ka publikuar kodin telefonik për Kosovën. Ky lajm përbën një të ...

Read More »
rugova-1-780x439

Kosova duhet të investojë në zhvillimin e turizmit

Atraksionet turistike që i ka Kosova duhet t’i shfrytëzojnë institucionet e vendit për të promovuar më shumë bukuritë turistike të Kosovës, nëpër vende të ndryshme.  Njohës të fushës së turizmit thonë se duhet të ketë strategji më të mirë për turizëm dhe jo të lihet në një Divizion të Turizmit ...

Read More »
milk-780x439

Kosovarët konsumojnë 50 milionë litra bylmet me bazë vajin e Palmës

Konsumatorët kosovarë blejnë rreth 50 milionë litra qumësht e produkte të qumështit me bazë vajin e palmës indoneziane dhe malajziane, pa qenë të informuar rreth përmbajtjes së tyre. Konsumatorët bien pre e çmimeve më të lira, që këto produkte kanë.  Shoqata e Qumështarëve të Kosovës e ka ngritur disa herë ...

Read More »
dogana_e_kosoves-780x439

EULEX-i vlerëson Doganën

Dogana e Kosovës është vlerësuar si njëra prej Institucioneve më stabile dhe më të zhvilluara në Kosovë. Ky vlerësim është nxjerrë në raportin e Progresit për Kosovën. “Vlerësimi i Progresit për periudhën gusht 2015- qershor 2016”, i publikuar ditë më parë.  Në raport thuhet se Dogana e Kosovës i ka ...

Read More »
11-2-1

Në pikëpyetje zbatimi i Ligjit për Sigurime Shëndetësore nga viti 2017

Zbatimi i Ligjit për Sigurime Shëndetësore nga viti i ardhshëm mbetet ende i paqartë, për shkak të kostos dhe periudhës së mbledhjes së premiumeve, që pritet të nis nga janari. Qeveria e Kosovës ka miratuar Rregulloren për Menaxhimin Financiar të Fondit të Sigurimeve Shëndetësore dhe Statutin e Fondit të Sigurimeve ...

Read More »
Friend: loi bai hat,solar movie,games for girls,