Home / Ekonomi (page 2)

Ekonomi

Alarmi nga vaji kancerogjen

Rreth 7 milionë kilogramë produkte me vaj palme, si dhe më shumë se 3.3 milionë litra vaj të palmës kanë hyrë në vendin tonë vetëm gjatë 20 muajve të fundit. Por, në realitet dyshohet se kjo shifër mund të jetë edhe më e lartë pasi një sasi e konsiderueshme dyshohet ...

Read More »

Shënohet Dita pa makina

Ministria e Mjedisit dhe Planifikimit Hapësinor (MMPH), shënon 22 shtatorin – Ditën pa makina. Kët ditë e shënon në organizim të përbashkët me Komunën e Prishtinës, Prizrenit, Gjakovës dhe Pejës, OJQ-të mjedisore “Lets do it Kosova”, “REC”, “Earth in Brackets”, “The WAY”, Shoqatën e Çiklistëve të Kosovës dhe institucionet tjera ...

Read More »

Tri banka të Beogradit dhe 410 serbë dështojnë ta bllokojnë ligjin për Trepçën

Jo më pak se 410 serbë kanë pretenduar se do të gjejnë mbështetje në Gjykatën Kushtetuese të Kosovës për ta pezulluar Ligjin për Trepçën, derisa ky ligj, sipas tyre të ndryshohej dhe të plotësohej në harmoni me Kushtetutën e Kosovës. Mirëpo kërkesa e tyre është hedhur poshtë nga institucioni më ...

Read More »

ZRRE-ja nuk zbaton vendimin e Gjykatës

Në mungesë të Bordit Zyra e Rregullatorit të Energjisë (ZRRE) nuk do ta zbatojë aktvendimin e Gjykatës Themelore të Prishtinës, përmes të cilit kërkohet që të shtyhet ekzekutimi i vendimit që energjia elektrike e cila shpenzohet nga qytetarët serbë në veri të Kosovës t’u shpërndahet të gjithë qytetarëve shqiptarë në ...

Read More »

Qeveria miraton propozimin për zhvendosjen e banorëve të Shipitullës

Ministrat e Qeverisë së Kosovës kanë miratuar dy propozimet e kryeministrit Ramush Haradinaj lidhur me ndarjen e mjeteve për shpronësim të shtëpive të banorëve të Hades dhe Shipitullës. Propozimi i Haradinajt u miratua unanimisht nga anëtarët e kabinetit qeveritar, ndërsa njëjtë vepruan edhe me propozimin për lejimin e përparësisë në ...

Read More »

Hamza premton rritje pagash

Ministri i Financave, Bedri Hamza, ka thënë se qeveria e re do t’i rrisë pagat për të gjithë të punësuarit në sektorin publik, varësisht nga shkalla e rritjes ekonomike. Ai ka deklaruar se megjithkëtë, bazë e rritjes ekonomike mbetet sektori privat, i cili duhet të përkrahet në mënyrë që ekonomia ...

Read More »

Ekonomia e dytë më e madhe në botë humbë vrull

Kina publikoi një serë të dhënash zhgënjyese këtë javë, përfshirë rritjen më të ngadaltë të investimeve në 18 vite, duke treguar se ekonomia e dytë më e madhe në botë po fillon të humbasë vrull ndërkohë që kostot e huamarrjes po rriten.   Prodhimi i Fabrikave dhe shitjet me pakicë ...

Read More »

Juncker: Ballkanit t’i ofrohet perspektivë e besueshme për integrim në BE

Presidenti i Komisionit Evropian, Jean Claude Juncker, ka mbajtur fjalimin e tij vjetor për gjendjen e Unionit para deputetëve të Parlamentit Evropian në Strasburg, në të cilin ka folur për vizionin e tij për të ardhmen e BE-së. Ai në këtë fjalim përmendi edhe zgjerimin, duke thënë se “nëse duam paqe në ...

Read More »

Haradinaj: Pensionet e veteranëve do të paguhen me rregull

Pensionet e veteranëve do të paguhen me rregull sipas ligjit, sepse vonesat që po ndodhin tani janë të pajustifikueshme. Kështu ka thënë kryeministri Ramush Haradinaj gjatë pritjes që u bëri udhëheqësve të katër Organizatave të Veteranëve të Luftës të UÇK-së, nga rajoni i Dukagjinit, Avdyl Mushkolaj (Deçan), Bekë Berisha (Istog), ...

Read More »

Nënshkruhet marrëveshja për financimin e ‘Programit për Tregun Aktiv të Punës 2’

Ministri i Punës dhe Mirëqenies Sociale Safet Kamberi dhe përfaqësuesja e përhershme e Programit të Kombeve të Bashkuara për zhvillim UNDP, Alessandra Roccasalvo, nënshkruan sot marrëveshjen për implementimin e skemës së Internship-it, në kuadër të ‘Programit për Tregun Aktiv të Punës 2’.  Sipas marrëveshjes MPMS do të ofrojë asistencë për ...

Read More »
Friend: loi bai hat,solar movie,games for girls,