Home / Ekonomi (page 20)

Ekonomi

djath_kosove

Miserete Kolloni: Blerësit mezi presin ta blejnë djathin tim

Miserete Koloni (48), nga fshati Kosavë i Komunës së Dragashit është përgjegjëse për tërë procesin e prodhimit të djathit në familjen e saj. Për një periudhë pothuajse 30 vjeçare, ajo dhe familja e saj prodhojnë dy lloje të djathërave: djathin e Sharrit dhe djathin e bardhë. Në fillim ajo ka ...

Read More »
Fod_grur

Mielli i Kosovës do të eksportohet në Libi

Së shpejti eksporti kosovar do të rritet edhe për mbi 30 milionë euro në vit, pasi që një prodhues i miellit ka gjetur partnerë në Libi. Sigurimi i këtij eksporti do të krijojë edhe mbi 70 vende të reja pune, në fabrikën Universal Food. Sasia e miellit që do të ...

Read More »
Energjia-Elektrike-Foto-Ilustrim-650x358

Këtë dimër do të ketë rrymë në Kosovë

Këtë dimër nuk do të ketë reduktime të energjisë elektrike në Kosovë. Kështu ka thënë për Klan Kosovën, Viktor Buzhala, zëdhënës i KEDS-it.Sipas tij, qytetarët nuk do të përballen me mungesë të rrymës, pasi zyrtarë të këtij institucioni janë në terren dhe po bëjnë ndërrimin e komplet rrjetit të energjisë ...

Read More »
Memli_krasniqi

Përkrahet kërkesa e ministrit të Bujqësisë që tokat bujqësore të kalojnë në pronësi të shtetit

Me formën e privatizimit të tokave bujqësore nga ana e Agjencisë Kosovare të Privatizimit, ministri i Bujqësisë, Pylltarisë dhe Zhvillimit Rural, Memli Krasniqi është shprehur i pakënaqur. Ai në mbledhjen e fundit të Qeverisë ka kërkuar ndryshime të tjera, të cilat, siç tha ai, do të ishin në funksion të ...

Read More »
collaku2015

Çollaku: Bujqësia, sektori që pritet të përfitojë shumë nga MSA-ja

Në kuadër të Marrëveshjes së Stabilizim Asociimit (MSA), Kosova ka arritur të negociojë lirimin nga taksa doganore për eksportin e pothuajse të gjitha produkteve bujqësore të vendit, në tregun e 28 vendeve të BE-së. Njëkohësisht është siguruar mbrojtje doganore për një periudhë tranzicionale për produkte të rëndësishme për sektorë të ...

Read More »
Kosova_e_Re

Vlerësohet e lartë kamata prej 7% për “Kosovën e Re”

Deputetët e Kuvendit të Kosovës e kanë kritikuar normën e lartë të interesit për kredinë me të cilën do të financohet ndërtimi i termocentralit “Kosova e Re”. Rreth 700 milionë euro për ndërtimin e termocentralit “Kosova e Re” do të sigurohen përmes kredive. Gjatë raportimit para Komisionit Parlamentar për Zhvillim ...

Read More »
ulet-ccedil-mimi-i-naft-euml-s-kurse-benzini-mbetet-i-nj-euml-jt-euml_hd

Ulet çmimi i naftës, kurse benzini mbetet i njëjtë

Nafta dhe vaji ekstra i lehtë nga mesnata do të lirohen për një denar, kurse çmimi i benzinës mbetet i pandryshuar. Sipas Komisionit Rregullator për Energjetikë, çmimi i ri i naftës do të jetë 48.50 denarë për litër dhe vaji ekstra i lehtë për amvisëri 37.50 denarë. Ulja e kostos ...

Read More »
unnamed-279

​ATK-bizneseve: Lëshoni kuponat fiskal ose do të ndëshkoheni

Administrata Tatimore e Kosovës ri-kujton të gjithë personat të cilët merren me aktivitete afariste se në bazë të legjislacionit tatimor, të gjitha bizneset që janë të pajisura me Pajisje Elektronike Fiskale (Arkë Fiskale, Printer Fiskal, Sistem Fiskal) janë të obliguara të lëshojnë Kupon Fiskal, si dhe të bëjnë dërgimin e ...

Read More »
Jahjaga

Jahjaga: Në Kosovë gratë përballen me shumë barriera (Video)

Në Gjakovë sot u shënua ditën globale të grave sipërmarrëse. Në këtë manifestim ishte e pranishme kryetarja e vendit Atfiete jahjaga. Presidentja e Kosovës, duke përshëndetur të pranishmit në këtë ngjarje tha se kjo nismë ndërkombëtare që i dedikohet rëndësisë së grave sipërmarrëse në zhvillimin e gjithëmbarshëm ekonomik, për vitin ...

Read More »
Arka_fiskale2-690x338

ATK-bizneseve: Lëshoni kuponë fiskal dhe dërgoni raportet

Administrata Tatimore e Kosovës ri-kujton të gjithë personat të cilët merren me aktivitete afariste se në bazë të legjislacionit tatimor, të gjitha bizneset që janë të pajisura me Pajisje Elektronike Fiskale (Arkë Fiskale, Printer Fiskal, Sistem Fiskal) janë të obliguara të lëshojnë Kupon Fiskal, si dhe të bëjnë dërgimin e ...

Read More »
Friend: loi bai hat,solar movie,games for girls,