Home / Ekonomi (page 3)

Ekonomi

GazQorraj-780x439

Qorraj: Kosova ta kushtëzojë me njohje zbatimin e Zonës Rajonale

Gazmend Qorraj, është profesori i parë në Kosovë që mban titullin “Jean Monnet Chair” për Integrime Evropiane në Universitetin e Prishtinës, ka thënë se Kosova duhet të kërkojë njohje nga Serbia dhe Bosnja e Hercegovina si parakusht për zbatimin e suksesshëm të Zonës Ekonomike Rajonale në Ballkanin Perëndimor. Në një ...

Read More »
thumbnail_tregu2

ASK: Qeveria për tre muaj shpenzoi 368 milionë euro

Shuma e përgjithshme e të hyrave të qeverisë së Kosovës për tremujorin e parë të këtij viti ishte 458.9 milionë euro, ndërsa gjatë kësaj periudhe totali i përgjithshëm i shpenzimeve ishte 368 milionë euro. Të dhënat janë bërë të ditur nga Agjencia e Statistikave të Kosovës (ASK), e cila publikon ...

Read More »
borxhet2-e1499695003885-780x439

550 mijë veta kanë përfituar nga falja e borxheve

Me 1 shtator, përfundon afati për faljen e borxheve publike për personat juridikë dhe fizikë në Kosovë, të akumuluara prej datës 31 dhjetor, 2008.  Deri më tash janë rreth 550 mijë raste, të cilët kanë përfituar nga falja e borxheve, thonë zyrtarë të Ministrisë së Financave. E kompanitë publike apelojnë ...

Read More »
Euro_50-780x439

Mikrofinancat realizuan profit në vlerë prej 4.1 milionë euro

Banka Qendrore e Kosovës (BQK), ka njoftuar deri në dhjetor 2016, sektori mikrofinanciar realizoi profit në vlerë prej 4.1 milionë euro, që përbën një rritje të konsiderueshme vjetore prej 73.3 për qind.  “Kontribuues kryesor në këtë rritje ishte rritja më e lartë e të hyrave (kryesisht e atyre nga interesi) ...

Read More »
uje_4-780x439

Uji i pijshëm në Kosovë nuk është kancerogjen

Sipas gazetës italiane “Il Giornale”, kontingjenti italian në misionin e KFOR-it në Kosovë ka konsumuar të paktën deri në vitin 2016 ujë kancerogjen. Kjo është raportuar nga mjeku ushtarak Ennio Lettieri gjatë seancës para Komisionit Parlamentar të Hetimeve mbi efektet e uraniumit të varfëruar.  Ankesa e nënkolonelit nuk lë hapësirë ...

Read More »
safet

Mungesa e institucioneve po dëmton ekonominë dhe bizneset

Vonesat në krijimin e institucioneve pas zgjedhjeve të qershorit, do të ndikonin negativisht në ekonominë e vendit. Kështu është shprehur Safet Gërxhaliu, kryetar i Odës Ekonomike të Kosovës.  “Ne si Odë Ekonomike kemi kërkuar një azhuritet më të madh dhe kemi apeluar që të kemi institucionet e reja sa më ...

Read More »
autostrada-2

Autostradat miliardëshe të Kosovës

Infrastruktura rrugore ka mbizotëruar investimet në Kosovë këto vitet e fundit. Përveç ndërtimit të rrugëve lokale e magjistrale, janë ndërtuar edhe autostrada që lidhin Kosovën me vendet e rajonit dhe të Evropës. Përqindja më e madhe e buxhetit të Kosovës është ndarë kryesisht për ndërtimin e autostradave.  Aktualisht, në proces ...

Read More »
auto_500-euro-1024x576-650x3581474818561-e1497615413427-780x439

Qeveria ankand 30 milionësh të letrave me vlerë

Qeveria e Kosovës ka mbajtur Ankandin e radhës të Letrave me Vlerë, ku u ofertuan Bono Thesari 12 mujore në vlerë nominale 30 milionë euro. Fondet e huazuara përmes këtij ankandi do të përdoren për rifinancimin e Bonove 12 mujore të emetuara më parë.  “Në këtë ankand, tregu shfaqi kërkesë ...

Read More »
DSC_0064-e1497598253643-780x439

FMN vazhdon mbështetjen për ATK-në

Fondi Monetar Ndërkombëtar (FMN) në vazhdimësi ka mbështetur proceset e Administratës Tatimore të Kosovës. Në mënyrë që të përmirësohet edhe më shumë procesi i menaxhimit të rrezikut të përmbushjes, nga 5 deri më 15 qershor në ATK është realizuar misioni i asistencës teknike të Fondit Monetar Ndërkombëtar me eksperten Telita ...

Read More »
Kosova_Ekonomi

Certifikohen 120 shërbyesve civil në AUK

Njëqind e njëzet shërbyesve civil janë certifikuar në një ceremoni në AUK, të cilët ishin pjesëmarrës të programit për zhvillim të politikave publike dhe lidershipit të financuar nga USAID dhe implementuar nga RIT Kosovo (A.U.K). Pjesëmarrës të kësaj kohorte të tretë ishin shërbyesit civil që përfaqësonin institucionet e nivelit qendror. ...

Read More »
Friend: loi bai hat,solar movie,games for girls,