Home / Ekonomi (page 4)

Ekonomi

Autostradat miliardëshe të Kosovës

Infrastruktura rrugore ka mbizotëruar investimet në Kosovë këto vitet e fundit. Përveç ndërtimit të rrugëve lokale e magjistrale, janë ndërtuar edhe autostrada që lidhin Kosovën me vendet e rajonit dhe të Evropës. Përqindja më e madhe e buxhetit të Kosovës është ndarë kryesisht për ndërtimin e autostradave.  Aktualisht, në proces ...

Read More »

Qeveria ankand 30 milionësh të letrave me vlerë

Qeveria e Kosovës ka mbajtur Ankandin e radhës të Letrave me Vlerë, ku u ofertuan Bono Thesari 12 mujore në vlerë nominale 30 milionë euro. Fondet e huazuara përmes këtij ankandi do të përdoren për rifinancimin e Bonove 12 mujore të emetuara më parë.  “Në këtë ankand, tregu shfaqi kërkesë ...

Read More »

FMN vazhdon mbështetjen për ATK-në

Fondi Monetar Ndërkombëtar (FMN) në vazhdimësi ka mbështetur proceset e Administratës Tatimore të Kosovës. Në mënyrë që të përmirësohet edhe më shumë procesi i menaxhimit të rrezikut të përmbushjes, nga 5 deri më 15 qershor në ATK është realizuar misioni i asistencës teknike të Fondit Monetar Ndërkombëtar me eksperten Telita ...

Read More »

Certifikohen 120 shërbyesve civil në AUK

Njëqind e njëzet shërbyesve civil janë certifikuar në një ceremoni në AUK, të cilët ishin pjesëmarrës të programit për zhvillim të politikave publike dhe lidershipit të financuar nga USAID dhe implementuar nga RIT Kosovo (A.U.K). Pjesëmarrës të kësaj kohorte të tretë ishin shërbyesit civil që përfaqësonin institucionet e nivelit qendror. ...

Read More »

Pasuria e politikanëve kosovarë 300 milionë euro!

Pasuria e kabinetit qeveritar, si dhe e 120 deputetëve të Parlamentit të Kosovës vlerësohet rreth 300 milionë euro. Vetëm zëvendëskryeministri Ramiz Kelmendi ka deklaruar pasuri në vlerë prej 106 milionë eurosh.  Pothuajse çdonjëri nga 120 deputetët e Parlamentit të Republikës së Kosovës ka pasuri milionëshe, duke përfshirë këtu patundshmërinë e ...

Read More »

Rreth 1.8 milion kosovarë përdorues të telefonisë mobile

Numri total i përdoruesve të telefonisë mobile në fund të tremujorit të parë (TM1 2017) ka arritur në 1,774,740 përkatësisht për 1.20 % më i lartë krahasuar me periudhën e njëjtë të vitit të kaluar (TM1 2016).  Ndërsa, krahasuar me tremujorin paraprak TM4 2016, numri i përdoruesve ka rënie 11.69% ...

Read More »

Guvernatori Hamza viziton institucionet financiare në Gjermani

Guvernatori i Bankës Qendrore të Kosovës, Bedri Hamza ka zhvilluar vizitë zyrtare në Insitucionet Financiare në Gjermani. Gjatë kësaj vizite, Guvernatori Hamza është takuar me Presidentin e BaFin-it , Dr. Felix Hufeld më të cilin ka diskutuar për bashkëpunimin e mëtutjeshëm ndërinstitucional.  Guvernatori Hamza ka falënderuar Presidentin Hufeld për bashkëpunimin ...

Read More »

Globalizimi i kodit telefonik të Kosovës +383

Operatorët e telefonisë mobile në Kosovë, vlerësohet se kanë bërë hapa të mirë në drejtim të zbatimit të kodit +383 dhe në globalizimin e këtij kodi, i cili i ishte ndarë Kosovës në dhjetor të vitit të kaluar nga Unioni Ndërkombëtar i Telekomunikimeve (ITU).  Kryetari i bordit të Autoritetit Rregullativ ...

Read More »

Bashkimi i Doganës dhe ATK-së shtyhet për vitin tjetër

Bashkimi i Administratës Tatimore dhe Doganës se Kosovës në një institucion të vetëm, pritet të ndodh në fillim të vitit të ardhshëm dhe jo gjatë këtij viti, siç është thënë më herët.  Ekrem Hysenaj, koordinator i grupit për procesin e bashkimit të këtyre dy agjencive buxhetore, ka thënë për Radion ...

Read More »

Asetet e sektorit pensional 1.43 miliard euro

Banka Qendrore e Kosovës (BQK), ka njoftuar se sektori pensional shënoi rritje vjetore të aseteve prej 15.2 për qind.  “Vlera e përgjithshme e aseteve të sektorit pensional për vitin 2016 arriti në 1.43 miliard euro, që e bënë sektorin e dytë më të madh në sistemin financiar me 26.5 për ...

Read More »
Friend: loi bai hat,solar movie,games for girls,