Home / Ekonomi (page 5)

Ekonomi

auto_pishinat.jpg1494916101-780x439

Nis realizimi i projektit 7-milionësh

Kompleksi 7-milionësh i pishinave olimpike, në një hapësirë prej rreth 4 hektarë, është kompleksi i parë i këtij lloji në këtë pjesë të Ballkanit dhe përfshin ndërtimin e një pishine të hapur olimpike, një pishinë të mbyllur gjysmëolimpike, pishinën për vaterpolo, kërcimoren, lumin “dembel” për fëmijë, lojëra të ndryshme për ...

Read More »
obt-780x439

Kosova, ende larg anëtarësimit në OBT

Është bërë gati një dekadë që autoritetet kompetente në Kosovë thonë se kanë filluar përgatitjet për anëtarësim në Organizatën Botërore të Tregtisë (OBT), por deri më tani nuk kanë aplikuar.  Ministrja në largim e Tregtisë dhe Industrisë, Hykmete Bajrami, thotë se mund të ketë pasur përgatitje, por dokumentacion të gatshëm ...

Read More »
euroooo-780x439

Kompania që do t’i investonte 20 milionë euro braktis Kosovën

Kryesuesi i Kuvendit Komunal të Drenasit, Naim Bazaj, ka thënë se kompania zvicerane “Kosova Krom”, e cila planifikonte t’i investonte 20 milionë euro në komunën e Drenasit ka braktisur Kosovën për shkak të neglizhencës së punës së kryetarit të Komunës Ramiz Lladrovcit.  Naim Bazaj, kryesuesi i Kuvendit Komunal të Drenasit, ...

Read More »
qeveria-e-kosoves-850x592

Sektori publik nuk i “huq” pushimet dhe festat

Numri i festave zyrtare në Kosovë, të cilat janë edhe ditë pushimi, po konsiderohen të shumta nga shoqatat ekonomike dhe përfaqësuesit e të drejtave të punëtorëve.  Festat zyrtare në Kosovë, të përcaktuara me ligj janë: Viti i Ri, Dita e Pavarësisë së Republikës së Kosovës, Dita e Kushtetutës së Republikës ...

Read More »
Euro_ndrysheeeee-780x439

Ja sa do të rriten pagat

Mesatarisht 23 euro do të mund të rriten pagat e shërbyesve civil nëse Qeveria e Kosovës miraton propozimin e kryeministrit Isa Mustafa, për rritje të pagave nga viti i ardhshëm.  Tani për tani, ky është maksimumi i rritjes që lejon ligji dhe marrëveshja që ka arritur ekzekutivi i vendit me ...

Read More »
Euro_500me-hekra-780x439

Rriten remitencat e kosovarëve

Paratë e dërguara nga diaspora në Kosovë deri në muajin shkurt, janë rritur në 5.6% nga viti në vit, që i bie të jenë 50.7 milionë euro.  Kështu janë të dhënat në raportin e fundit të lëshuar nga banka qendrore. Kosovarët e jashtëm zakonisht zgjedhin që operatorët e transferimit të ...

Read More »
download

Në Kosovë s’ka kontroll për cilësi të naftës

Kryetari i Shoqatës së Naftëtarëve, Fadil Berjani, ka thënë se në Kosovë sfidë mbetet moskontrollimi i cilësisë së naftës pasi, sipas tij, as dy për qind e saj nuk është kontrolluar. Berjani ka kritikuar Ministrinë e Tregtisë dhe Industrisë sa i përket cilësisë së naftës dhe dhënies së licencave të ...

Read More »
borea-1-e1481109125986-780x439

Qendra Turistike dhe Rekreative “BOREA”

Projekti me i madh i turizmit në rajonin e Pejës, Qendra Turistike dhe Rekreative “BOREA”, e ka kaluar edhe një fazë tjetër të rëndësishme drejt realizimit të saj.  Pas 10 ditëve që kanë kaluar për parashtrimin e Ankesave, konsorciumi italiano – slloven ‘Leitner AG SPA & FILAV SA’, si operatori ...

Read More »
zllakuqan_Gjilan_Kumanove17

Sinjalë për hapjen e kufirit Gjilan-Kumanovë!

Fillon asfaltimi i rrugës Kumanovë-Gjilan, gjegjësishtë nga fshati Zllakoçan, në drejtim të Kumanovës. Ndonëse punimet për rrugën në fjalë në pjesën e Kosovës kishin filluar kohë më parë. Tani kanë filluar edhe në pjesën e Maqedonisë. Kjo rrugë që në popull njihet edhe si “udha e mbretit” kanë filluar punimet ...

Read More »
Kupona_Fiskal_Zarfi-1-780x439

Qytetarët nuk do të përfitojnë nga kuponët fiskal, si deri më tani

Zyrtarët e Administratës Tatimore të Kosovës, kanë thënë se është e pa mundur të vazhdohet me formën aktuale të rimbursimit të kuponëve fiskale, pasi përveç buxhetit për verifikimin tyre duhet edhe staf shtesë. Por me ndryshimin e formës së rimburismit të kuponëve fiskal, përfitimet e qytetareve nuk do të jenë ...

Read More »
Friend: loi bai hat,solar movie,games for girls,