Home / Ekonomi (page 65)

Ekonomi

KEK’U, PENSIONON DHUNSHËM

Udhëheqësit e KEK’ut po synojnë ta ulin numrin e punëtorëve me pensionim të parakohshëm. Express ka siguruar një letër, ku drejtori Arben Gjukaj i ka paralajmëruar punëtorët që janë mbi moshën 55 vjeç se nëse nuk shkojnë vullnetarisht në pension, duhet t’iu nënshtrohen testeve profesionale dhe fizike. Ata që nuk ...

Read More »

Çmimi i naftës si në Evropë

Kosovarët i paguajnë derivatet e naftës me çmim pothuajse të njëjtë me konsumatorët austriakë, pavarësisht se këta të fundit kanë një standard shumë më të lartë jetësor. Një litër naftë në vend në tregun me pakicë shitet 1.30 euro, apo edhe më shtrenjtë në disa pika të shitjes me pakicë, ...

Read More »

Haxha shkoi me 660 mijë euro

Shyqyri Haxha është bërë pothuajse milioner nga menaxhimi trevjeçar i kompanisë më profi tabile në Kosovë i Postë Telekomin e Kosovës (PTK). Të ardhurat gjatë mandatit trevjeçar në krye të PTK-së kanë rezultuar mjaft të larta për Haxhën, madje të krahasueshme edhe me ish-menaxherët ndërkombëtarë të kësaj kompanie publike. Sipas ...

Read More »

Autostrada Prishtinë – Shkup: Kur fillon?

Në bazë të Kornizës Afat-Mesme të Shpenzimeve për periudhën 2012-2014, punimet në autostradën që lidh Kosovën me Maqedoninë është dashur të fillojnë në fund të muaj mars të këtij viti, por që një gjë e tillë nuk ka ndodhur. Zyrtarë të Qeverisë thonë se punimet për ndërtimin e rrugës 6 ...

Read More »

Kusari – Lila: Drenasi shembull i mirë për zhvillimin e bizneseve

Në vazhdën e takimeve nëpër komuna, Zëvendëskryeministrja Mimoza Kusari – Lila vizitoj komunën e Drenasit, me qëllim të ngritjes së bashkëpunimit publiko-privat dhe përkrahjes së bizneseve. Së bashku me Kryeshefin e Agjencisë për Mbështetjen e Ndërmarrjeve të Vogla dhe të Mesme, ministrja Kusari – Lila fillimisht takoj Kryetarin e Komunës ...

Read More »

Kosovë: Brenda këtij viti shpallet kompania që do të ndërtojë një termocentral të ri

Zëvendëspresidenti i Bankës Botërore, Filip Le Houerou, ka deklaruar sot se sipas vlerësimeve të ekspertëve të kësaj banke Kosova zhvillimin e saj energjetik, detyrimisht, duhet ta mbështesë në shfrytëzimin e rezervave të qymyrit linjit. Ai citohet t’i ketë bërë këto komente gjatë takimit me kryetarin e Parlamentit të Kosovës, Jakup ...

Read More »

Taksa për vetura me Serbinë ndikon në tregun e Anamoravës

Numri i veturave që kalojnë pikën kufitare “Dheu i Bardhë” ndërmjet Kosovës dhe Serbisë po shkon në rënie. Ngritja e çmimit të taksave për vetura nga Qeveria e Kosovës ka bërë që qarkullimi i qytetarëve nga Kosova Lindore të jetë më i kufizuar. Vendimi Qeverisë së vendit për t’i ngarkuar ...

Read More »

Sa kem prona jashtë?

Kthimi i pronave nga ish- Jugosllavia deri tani ka mbetur vetëm në letër. Institucionet e Kosovës ende nuk kanë bërë asgjë në këtë drejtim, përveç që kanë formuar një komision. Themelimin e këtij komisioni e kanë bërë Ministria e Punëve të Jashtme (MPJ) dhe Agjencia Kosovare e Privatizimit (AKP). Këto ...

Read More »

Trefishohet çmimi i vezëve

Shporta ditore e familjeve kosovare në vazhdimësi po shkon duke u shtrenjtuar. Gjatë vitit të kaluar janë shtrenjtuar buka dhe vaji ushqimor, e gjatë këtij viti rendin e kanë pasur vezët, një tjetër artikull ushqimor i domosdoshëm. Prodhuesit e vezëve i kanë shtrenjtuar vezët edhe pse nuk është rritur kostoja ...

Read More »

Në muajin e kaluar çmimet u rritën për 1.3 %

Çmimet e konsumit në muajin shkurt shënuan një rritje prej 1.3 për qind krahasuar me muajin e mëparshëm. Kështu del nga raporti i fundit i Entit të Statistikave të Kosovës rreth indeksit të çmimeve të konsumit. Ndryshimi vjetor i indeksit të çmimeve të konsumit në muajin shkurt (shkurt-2012/shkurt-2011) është 0.6 ...

Read More »
Friend: loi bai hat,solar movie,games for girls,