Home / Opinione

Opinione

Rizgjedhja e Nexhat Dacit në krye të Akademisë nënkupton zbehje e vetë rëndësis dhe vlerës që ky institucion përfaqëson, dhe krijon më shumë hapësirë legale për afirmimin e kuadrove jo profesional

Me zgjedhjen e Nexhat Dacit si Kryetar i Akademis së Shkencave dhe të Arteve të Kosovës, po bëhën plot dy dekada e gjysmë që këtë institucione më të lartë shkencorë e udhëheqin akademikët nga Kosova Lindore gjegjësisht nga Presheva, Bujanoci dhe Medvegja. Duke marrë për bazë dispozitat ligjore Ligjit Nr. ...

Read More »

Supermafia në Republikë të Kosovës, është Fraksioni politiko-kriminal i EULEX-it

Shkruar nga Skender Jashari Kohëve të fundit në vazhdimësi dëgjojmë, shohim, lexojmë, në lidhje me korrupsionin, ndikimin politikë, lidhjen me shërbimet serkete serbe, shit-blerje të drejtësisë, etj, brenda Misionit të EULEX-it. Për gjitha këto, të emërtuara në medie si “skandale në EULEX”, përgjegjës është Fraksioni politiko-kriminal i EULEX-it. Ky Fraksion ...

Read More »

“ Drejtësia e vonuar është drejtësi e humbur

Shkruan: Valon Jashari   Të ballafaqohesh me organet e Eulex-it, jo shumë herë mundesh të kesh një përceptim edhe të gabuar. Ne si shqiptar kemi vuajtur nën pushtime të ndryshme ndër shekuj dhe rrjedhimisht kemi vuajtur edhe nga sistemi i një drejtësie të drejtë. Në shikim të parë sa herë ...

Read More »

Opinion: Luta do ta shkruaj historinë më 16 nëntor!

Ajo që mund ta them me bindje të plotë është që Lutfi Haziri do ta shkruaj historinë më 16 nëntor, në tubimin e përmasave të Ibrahim Rugovës në vitin 2000, në Stadiumin e Qytetit. Veç Luta, pas Ibrahim Rugovës mbush salla, që qindra njerëz mbesin jashtë, por do ta mbushë ...

Read More »

Projekti Mirusha dhe Autostrada do të duhej të ishin dy nga prioritetet e Komunës dhe Qeverisë

Qyteti i Gjilanit, që nga viti 1999 është përballur me problematikën që është quajtur dhe pati emërtime nga më të ndryshme,si Moçali i Livadheve te Mulliri i Arapit, Dinosauri i Gjilanit, Këneta e Zabelit, deponia e Ujrave të zeza,etj. Kaluan të gjitha legjislaturat për Kuvend Komunal të Gjilanit dhe për ...

Read More »

Serbët në vetë Serbinë do të mbetën pakicë!

OKB-ja, para më shumë së një viti publikoi rezultatet e sondazhit të fundit që edhe Serbia është përfshirë në mesin e 48 vendeve të globit që do të pëson rënie të madhe të natalitetit. OJQ-të, demografët dhe ekspert e shkencave sociale duke përfshirë edhe institute, akademia e shkencave dhe kisha ...

Read More »

”Të rinjtë mund ta projektojnë të ardhmen”, thotë Erza Klaiqi”

Erza Klaiqi, është nxënëse e klasës së nëntë në Shkollën Fillore “Abaz Ajeti” në Gjilan, ku përveç suksesit të shkëlqyeshëm në mësime, kohën e saj e ndanë edhe për aktivitete të tjera si: projekte vullnetare, gara, kurse e kontribute që ajo jep për shkollën dhe shoqërinë në përgjithësi. Erza ishte përfaqësuese ...

Read More »

Opinion- Serbia dëshiron të rikthej një union mesë Kosovës,Bosnjë Hercegovinës, Malit të Zi e Maqedonisë!?

Populli Serbë sipas statistikave është një nga popujt që po zhduket më me shpejtësi,nëse vazhdon me këtë trendë të rënjes së natalitetit,atëher nisja e ndonjë luftë eventuale nga Serbia do të ishte më fatal për vetë popullin Serbë. Nëse Serbia vazhdon të pengon dhe kërcnoj edhe me luftë Republikën e ...

Read More »

Abetarja dhe Treni

Beogradi sot ka lëshuar në qarkullim vijën hekurudhore Beograd-Mitrovicë,pas shumë e shumë aktiviteteve të shumta që është duke bërë vetëm në muajin dhjetor dhe tani në muajin janar që jemi Beogradi  ka marrë një sërë aktivitetesh,murin,treni,tuneli, propaganda të shumta dhe një luftë speciale, një luftë psikologjike. Beogradi, po ju afron ...

Read More »

Lubonja: Viti 2017 do të jetë i zymtë për shqiptarët

Për analistin Fatos Lubonja, 2016-ta ishte një vit zhgënjimi, ndërsa 2017-ta do jetë edhe më i zymtë, “viti i kaosit total”. Sipas tij, shqiptarët janë varfëruar gjatë 2016-ës dhe duan të braktisin vendin në masë, ndërsa reformat e qeverisë siç shton ai, nuk kanë pasur ndonjë efekt në jetët e ...

Read More »
Friend: loi bai hat,solar movie,games for girls,