Home / Opinione (page 10)

Opinione

Presidente na more N’qafë

Prejë çlirimit të vendit nga makineria përndjekëse, vrastare, demoluese në Kosovën tonë nuk po mundemi të rimëkëmbemi ne të rinjët, të rejat gjenerata të grumbulluara me radhë dhe me aftësi të shkëlqyera në profesione të ndryshme, porë inkuadrimi dhe shfrytëzimi i këtij kapaciteti mendorë dhe njerzorë po na shkatërron duke ...

Read More »

Thaçi: U konfirmua legaliteti dhe legjitimiteti i Deklaratës së Pavarësisë

Kryeministri i Kosovës në detyr Hashim Thaçi thot se sot u bënë 4 vjet prej përfundimit të procesit historik në Gjykatën Ndërkombëtare të Drejtësisë me të cilën u konfirmua legaliteti dhe legjitimiteti i Deklaratës së Pavarësisë së Republikës së Kosovës. Falënderojmë me dhjetëra shtete dhe qindra juristë, ekspertë dhe të ...

Read More »

Sanxhak:  Pas ndryshimeve të mbiemrave në radhë është ndryshimi i emërtimit të shkollave

Këshilli Kombëtar Boshnjak (KKB), pas iniciativës për heqjen e prapashtesave ić dhe vić, së fundmi  ka  vendosë  t’i  ndryshoj edhe emrat e shkollave në Sanxhak. Ka indikacione se në radhë do të vijnë edhe  ndryshimi i emrave të vendbanimeve. Shkruan: Ismet Azizi Pas iniciativës për ndryshimin e mbiemrave dhe për ...

Read More »

Hetriku është NISMA për Kosovën

NISMA për Kosovën,bashkoi mendimin e një pjesë të elektoratit , por në këtë Kampionat Botëror  përkundër se Lionel Mesi ishte më i  miri, por tani do të jet Xherdan Shaqiri dhe do duhej të jetë dhe fitues i këpucës së artë , për këtë vitë do të duhej fitues i ...

Read More »

Pa Gjergj Kastriotin, nuk do të kishte fare rrëfime, sepse as që do të ekzistonim ne

Asnjë rrëfim për vetitë luftarake të shqiptarëve nuk do të ishte i plotë pa përmendur Skënderbeun, heroin mesjetar të Shqipërisë, i cili për afër një çerek shekulli i mundi turqit e hatashëm nën udhëheqjen e dy sulltanëve të fuqishëm dhe vetë kurrë nuk u thye. Në Shqipëri ai është bërë ...

Read More »

Testi i maturës dhe testimi i Ministrisë së Arsimit.

Ministria e arsimit e Kosovës këtë vit e bëri një zbulim të ri që i la pa fjalë të gjithë. “Nxënësit po kopjuakan”. Me këtë zbulim e vendosën dukurinë e kopjimit në faqet e para të gazetave dhe portaleve në internet. Me këtë zbulim, ma së shumti fituan portalet, të ...

Read More »

Turqia pajton bashkësitë islame të Serbisë

Në Serbi ekzistojnë tri Bashkësi Islame të regjistruara në Ministri të Fesë: 1. Bashkësia Islame për Preshevë, Bujanoc dhe Medvegjë e cila është themeluar në vitin 2003; 2. Bashkësia  Islame në Serbi, e  themeluar nga Muamer Zurkoliq, si dhe; 3. Rijaseti i Bashkësisë Islame të Serbisë në krye me Adem ...

Read More »

Agim Gashi: Në kujtim të Bardhy Ajetit

Sot u bënë nëntë vite, kur vdiq gazetari dhe kolumnisti i gazetës “Bota sot”, Bardhyl Ajeti. Pas plagëve të marra më 3 qershor 2005, ku ishte qëlluar nga një veturë në lëvizje nga dora e zezë gjakatare e krimit. Bardhyl Ajeti ishte duke shkuar nga Prishtina në Gjilan, kur u ...

Read More »

Thaçi: Unë jam mirë, kur është mirë Shqypnia

” Shqipëria nga sot është kandidate për anëtarësim në BE. Lajmi më i mirë i mundshëm. Urime motra dhe vëllëzër, nuk ka shqiptar në botë që sot nuk është krenar për arritjet e juaja. Dy citate më bien ndër mend në këtë moment. Isa Boletini i jonë kur ka thënë ...

Read More »

Ndryshimet demografike në Maqedoni, brengosin  Serbinë

Kryetitujt më të shpeshtë të shkrimeve apo analizave në mediet serbe janë: “Do të jemi pakicë kombëtare në Serbi; Në Serbi  janë zbrazur  1600 fshatra; Nataliteti më i ulët në Evropë; Serbët  zhduken brenda 500 viteve”?!, Populli serb ngadalë  vdes për shkak të mortajës së bardhë, Beograd: Katër varrime një ...

Read More »
Friend: loi bai hat,solar movie,games for girls,