Home / Shëndetsi (page 30)

Shëndetsi

Fortesa: takon krerët, diskutohet për gjendjen në shëndetësi

Kamenicë – Përfaqësues të Organizatës Joqeveritare “Fortesa” kanë zhvilluar takime të ndara me kryetarin e Kamenicës, Begzad Sinani, nënkryetarin Fatmir Matoshi dhe kryesuesin e Kuvendit, Bajram Dërmaku, të cilëve ua ka prezantuar analizën, që ka për qëllim të ndikoj tek organet vendimmarrëse të ndërmarrin veprime drejt përmirësimit të gjendjes në ...

Read More »

Shëndetësia do të mbështetet me donacione nga Turqia

Prishtinë – Ministri i Shëndetësisë së Republikës së Kosovës Ferid Agani, priti sot një delegacion të Federatës Internacionale të Asociacionit Ballkanik, i udhëhequr nga Kryetari i saj, Ekrem Selimler. Në takim u bisedua për shëndetësinë kosovare në përgjithësi, në veçanti për nevojën e ndihmës së saj nga partnerët e huaj. Ministri ...

Read More »

Trepharm: kompani farmaceutike kosovare

Trepharm është kompani farmaceutike kosovare që prodhon barërat në të cilat mbështetemi kur jeni të sëmurë. Punëtorët ndanë me mua sot ambiciet e tyre për të eksportuar prodhimet e tyre në mbarë Ballkanin. Janë pikërisht këta sektorë që do të përfitojnë nga Fondi i Punësimit. shkruan ne rrjetin social kryeministri ...

Read More »

Kosova merr frymë lirshëm

Merr frymë lirshëm, është mesazhi që u jepet kosovarëve nga sot, me rastin e hyrjes në fuqi të Ligjit për kontrollin e duhanit, që e ndalon tymosjen 100 për qind në hapësirat publike. Ministri i Shëndetësisë, Ferid Agani, në një konferencë për media ka bërë të ditur se nga data 22 maj ...

Read More »

Promovohet Karta e të Drejtave të Pacientëve në Kosovë

Prishtinë – Organizuar nga Shoqata për të Drejtat e Pacientëve “PRAK”, në bashkëpunim me Ministrinë e Shëndetësisë, sot në Institutin Kombëtar të Shëndetësisë Publike (IKSHP) u shënua 18 prilli-Dita Evropiane për të Drejtat e Pacientëve, me temën “Të jesh pacient sot”!. Në këtë takim, u promovua edhe Karta e re ...

Read More »

Jakupi: Qeveria Komunale ta sjellë mjekun më afër qytetarit

Kamenicë – OJQ “Fortesa” ka nisur një fushatë avokuese që ka për qëllim të ndikoj tek organet vendimmarrëse të ndërmarrin veprime drejt përmirësimit të gjendjes në shëndetësi, rritjen e numrit të mjekëve dhe organizimin e mirëfilltë të këtij sektori. “Fortesa” ngre shqetësim edhe për mungesën e mjekëve në viset rurale, ...

Read More »

Reagim i Komitetit për Shëndetësi dhe Mirëqenie Sociale në Gjilan

Gjilan – Të interesuar që të informojmë me korrektësi dhe drejtë opinionin publik jemi të obliguar që të paraqesim faktet me të cilat argumentohen vetëm disa nga të gjeturat nga  analizimi i gjendjes në QKMF – respektivisht Kujdesin Parësorë Shëndetësor thot Imet Rrahmani Kryesuesi i Komitetit për Shëndetësi dhe Mirëqenie Sociale . ...

Read More »

PDK: Vazhdojnë prejudikimet e LDK-së

Më 14.04.2014 në  mbledhjën e komitetit për shëndetësi dhe qështje sociale, u raportu për punën 100 ditore të kësaj drejtorie me një raport jo të kënaqshëm në formë eseje nga drejtoresha e këtij drejtorati. Raporti ishte siprfaqsor dhe vetëm përshkrues pa statistikë numrash nga sektorët të cilët janë dinamikë sic ...

Read More »

KSHMS: njihet me punën 100-ditëshe të drejtorisë

Gjilan – Komiteti për Shëndetësi dhe Mirëqenie Sociale (KSHMS), është informuar të hënën, për punën 100-ditëshe të Drejtorisë së Shëndetësisë dhe Mirëqenies  Sociale (DSHMS) nga drejtoresha Labinotë Demi-Murtezi, e cila ka thënë se gjatë kësaj periudhe janë identifikuar shumë probleme e pakënaqësi në këtë sektor dhe aty ku ka qenë ...

Read More »

Agani: me homologun i tij austriak bisedojnë në Vjenë për bashkëpunimin në shëndetësi

Prishtinë – Ministri i Shëndetësisë i Republikës së Kosovës, Ferid Agani, i shoqëruar nga Sekretari i Përgjithshëm i MSh-së Gani Shabani dhe zyrtarët e lartë të Ambasadës së Republikës së Kosovës në Austri, u pritën sot në Vjenë nga Ministri i Shëndetësisë i Austrisë Alois Stoger. Ministrat e Shëndetësisë Alois Stoger ...

Read More »
Friend: loi bai hat,solar movie,games for girls,