Home / Shëndetsi (page 47)

Shëndetsi

Profesionet që shkatërrojnë shëndetin

Të gjitha punët kanë përparësitë dhe të metat e tyre, por disa profesione veprojnë absolutisht në mënyrë shkatërruese në shëndetin tonë psikofizik. Rezultatet e hulumtimi të fundit të Universitetit Southern California kanë shuar gjithë shkëlqimin dhe glamurin i cili lidhet me Wall Street. Brokeret e rinj dhe bankierët investues ndoshta ...

Read More »

Stresi shkakton kancerin?

Shkencëtarët amerikanë pohojnë që njerëzit anksiozë, si dhe ata që shpesh janë të ekspozuar ndaj stresit, por nuk dinë të përballen me të, kanë rrezik më të madh nga krijimi i kancerit. Hulumtimi është kryer në minjtë laboratorikë, të cilët tregojnë sjellje anksioze, siç është shmangia e hapësirave të errëta ...

Read More »

Cilat janë efektet anësore të zbardhjes së dhëmbëve?

Efektet anësore mund të jenë – rritja e përkohshme e ndjeshmërisë së dhëmbit në të ftohtë dhe të nxehtë, irritimi i indeve të buta të gojës, e posaçërisht i mishit të dhëmbëve. Këto ndryshime janë të përkohshme dhe zhduken pas disa ditëve. Para procedurës së zbardhjes pacienti patjetër duhet të ...

Read More »

Rreziqet shëndetësore të ushqimit vegjetarian

Kalimi në ushqim vegjetarian mund të paraqesë rreziqe të dukshme për shëndetin, veçanërisht për shkak të konsumimit të ulët të disa vitaminave dhe të mineraleve. Kalciumi luan rol të rëndësishëm në ndërtimin e eshtrave. Vegjetarianët nuk pinë qumësht, për ç’arsye kalciumin duhen ta gjejnë në ushqime të tjera siç është ...

Read More »

Pini gjithnjë ujë pa gaz

Pini gjithnjë ujë pa gaz, sepse produkt i metabolizmit në trupin tonë është edhe dyoksidi i karbonit, që eliminohet nga mushkëritë. Dihet që ky gaz në përqendrim të lartë, mund të çojë deri në vdekje. Të tillë helm trupi përpiqet ta eliminojë sa më shpejt. Prandaj, përse duhet ta marrim ...

Read More »

Humbja e dëgjimit, gjendje e patrajtuar

Miliona njerëz kanë vështirësi për të dëgjuar, por vetëm një numër i vogël i tyre përfitojnë nga aparatet ndihmëse të dëgjimit. Sipas statistikave 26.7 milionë amerikanë 50 vjeç e sipër vuajnë nga humbja e dëgjimit. Një studim në “Archives of Internal Medicine” konstaton se vetëm 1 në çdo 7 prej ...

Read More »

Rreziqet shëndetësore të ushqimit vegjetarian

Kalimi në ushqim vegjetarian mund të paraqesë rreziqe të dukshme për shëndetin, veçanërisht për shkak të konsumimit të ulët të disa vitaminave dhe të mineraleve. Kalciumi luan rol të rëndësishëm në ndërtimin e eshtrave. Vegjetarianët nuk pinë qumësht, për ç’arsye kalciumin duhen ta gjejnë në ushqime të tjera siç është ...

Read More »

Shmangni patatet e skuqura

Patatet e skuqura janë një pasion për shumë njerëz, megjithëse përdorimi tepruar, paraqet pasoja për shëndetin. Në një studim janë analizuar aktiviteti fizik dhe shprehitë ushqyese të 80.000 vullnetarëve në një periudhë 14-vjeçare. Hulumtuesit kanë vërtetuar se lidhshmëria më e rëndësishme ndërmjet sëmundjeve të zemrës qëndron me ushqimin i cili ...

Read More »

Duhanpirësit që ushtrojnë jetojnë më gjatë, por edhe më lehtë e lënë atë

Ish-duhanpirësit, të cilët ushtrojnë të paktën 15 minuta në ditë, më rrallë i kthehen shprehisë së vjetër, ndërsa jetëgjatësia e pritur është zgjatur mesatarisht për 5,6 vjet, ka zbuluar studimi. Përveç që do të jeni në formë të mirë, me ushtrime do ta largoni edhe një shprehi të rrezikshme – ...

Read More »

ERA E KEQE E GOJËS

Ç’është halitosis? Keni përjetuar ndonjëherë që gjatë takimit me shokë keni vërejtur që ata gjatë bisedës janë lar­guar një hap prapa, apo të kanë ofruar ndonjë mint a çamçakëz? Nëse po, atëherë ka gjasa që ju të vuani nga era e gojës apo halitosis siç është e njohur në mjekësi, ...

Read More »
Friend: loi bai hat,solar movie,games for girls,