Home / Shëndetsi (page 49)

Shëndetsi

Pini ujë mineral para ndonjë takimi me rëndësi

Nëse në situata të caktuara, p.sh. para ndonjë provimi të rëndësishëm apo të ndonjë takimi afarist, ju djersiten duart dhe ju kap paniku, atë lloj të frikës mund ta mposhtni me një gotë ujë mineral. Në situata të caktuara, në vend të tabletave të ndryshme për qetësim, nervozizmin mund ta ...

Read More »

Cilësia e martesës, përcaktues i shtypjes së gjakut

Një studim i Universitetit Binghamton në New York, vlerëson se një martesë e mirë rregullon shtypjen e gjakut, ndërsa një martesë stresuese mund të jetë më keq sesa të jesh i vetëm. Pjesë e këtij studimi ishin 204 persona të martuar dhe 99 të lirë. Pjesëmarrësit në këtë studim, mbanin ...

Read More »

Drita e natës frenon disponimin

Nëse rregullisht ju zë gjumi derisa jeni duke lexuar apo shikuar televizor, kjo mund të ketë pasoja serioze në disponimin tuaj në ditën e ardhshme. Hulumtimet kanë treguar që drita gjatë kohës së gjumit mund të frenojë prodhimin e melatoninës, hormonit i cili rregullon disponimin dhe prodhohet në errësirë. Prandaj, ...

Read More »
Friend: loi bai hat,solar movie,games for girls,