Home / Shëndetsi (page 5)

Shëndetsi

Ngërçet në këmbë – shkaqet dhe parandalimi

Ngërçet në këmbë janë fenomen gati i përditshëm. Shfaqjen e tyre, para së gjithash, e favorizon shtatzënia në të cilën kalciumi absorbohet me vështirësi, i cili çon deri te kontraktimi i muskujve, ndërsa për shkak të shtypjes së rritur të mitrës qarkullimi në këmbë është ngadalësuar dhe kjo edhe mund ...

Read More »

Lidhja mes rënies së flokëve në të dyzetat dhe rrezikut nga kanceri

Meshkujt që bëhen tullacë në moshën 45-vjeçare në pjesën ballore të kokës kanë një shans 40 për qind më të lartë të një forme agresive të kancerit të prostatës se meshkujt të cilët në atë kohë ende kanë mjaft flokë, sipas një studimi të publikuar në Journal of Clinical Oncology. ...

Read More »

Multivitaminat mund të ndikojnë edhe keq

Multivitaminat do të duhej t’i përmbanin të gjitha vlerat ushqyese për të cilat ka nevojë trupi juaj, por një numër në rritje i studimeve tregojnë se multivitamina mund të ketë efekte negative në shëndet. Hulumtimi i shkencëtarëve amerikanë ka treguar se shumica e multivitaminave përmbajnë nivele të dëmshme të metaleve ...

Read More »

Gjilani cakton lokacionin për groposjen e kafshëve të ngordhura

Komiteti për Gjeodezi, Kadastër e Pronë (KGJKP) ka miratuar propozim-vendimin për caktimin e një lokacioni për groposjen e kafshëve të ngordhura, që, siç ka thënë Refik Shala, kryesues i kësaj trupe komunale, është kërkesë e Agjencisë së Ushqimit dhe Veterinës, për të gjitha Komunat e Kosovës, si njëra nga masat ...

Read More »

Sot në Gjilan nis faza e tretë e dezinfektimit hapësinor

Sot në Gjilan do të fillojë faza e tretë e dezinsektimit hapësinor, e cila përfshin qytetin si dhe zonat përreth tij, me qëllim të shfarosjes së mushkonjave dhe insekteve tjera të bezdisshme për qytetarët. Nga bletarët kërkohet që gjatë kohës sa zgjat aksioni për dezinsektim, t`i mbajnë të mbyllura bletët ...

Read More »

Hekuri – rëndësia dhe mungesa e tij

Hekuri është pjesë mjaft e rëndësishme e ushqimit, pasi që merr pjesë në përbërjen e hemoglobinës dhe ka rol në lidhjen dhe përcjelljen e oksigjenit nga mushkëritë në gjak. Në indet dhe organet e njeriut, hekuri lidhet me proteina të ndryshme, siç janë kromoproteinat, flavoproteinat dhe grupi i tretë ku ...

Read More »

Pse dhjami rreth stomakut është i dëmshëm

Shumica nga ne jemi të vetëdijshëm për rreziqet shëndetësore që kanë lidhje me trashjen. Por yndyrat e tepërta rreth stomakut janë në veçanti të rrezikshme, sepse shtresat e dhjamit rreth organeve të cilat janë të vendosura në zgavrën e barkut bartin të paktën pesë rreziqe. Pesë pasoja të rrezikshme të ...

Read More »

Të gjithë e kemi qafën të shtrembër nga qëndrimi ulur: Ky ushtrim do ta kthejë në pozitën natyrale (Video)

Te njerëzit e moshuar qafa mund të jetë aq e shtrembër sa që do t’u shkaktonte dhembje po ta mbanin drejt. Prandaj është e domosdoshme çdo ditë t’i bëni këto ushtrime.  Dr. Pola Mur, e cila është edhe kiropraktikuese, në video-klipet e veta sqaron shkaktarët dhe pasojat e shtrembërimit të ...

Read More »

Si ta mbroni lëkurën nga rrezet e diellit

Në ditët e nxehta të këtyre ditëve të korrikut, specialistët e shëndetit, kryesisht dermatologët, japin këshillat e tyre në drejtim të mbrojtjes së lëkurës nga rrezet e dëmshme të diellit. Djegiet e diellit  Parandaloni kancerin e lëkurës duke përdorur vajra që përmbajnë faktor mbrojtës ndaj rrezeve UVA dhe UVB. Vëreni ...

Read More »

Ushqimi të cilin nuk e duron pankreasi

Dieta të cilin do t’ua përcaktojë mjeku nëse vjen deri inflamacioni i pankreasit është shumë e rreptë, ndërsa pasojat e mosmbajtjes janë edhe më problematike. Ushqimi luan rol të rëndësishëm në zhvillimin e kushteve që mund ta dëmtojnë pankreasin  Alergjenët Në Universitetin Maryland Medical Center kanë konkluduar që alergjenët rrisin ...

Read More »
Friend: loi bai hat,solar movie,games for girls,