Home / Politika / Dikur zeri I kenges per rinin, sot zeri I rinis per kulturen

Dikur zeri I kenges per rinin, sot zeri I rinis per kulturen

Gjilan – Naser Berisha  kantautori  I kengeve hite ne dekaden e kaluar , kengetari I baladave dhe kengeve protest,  ka 5 vite qe eshte edhe antare i  LVV, perndryshe edhe ne aktive  edhe ne Gjermani ne qeshtjen kombetare, dhe politike, eshte Sekretar I qendres VV per Gjermani.

  • Në Alternativen Qeverisëse të LVV planifikohet që buxheti i MKRS të dyfishohet, në këte mënyrë do ta bëjme të mundur që jeta artistike, kulturore dhe ajo sportive të jetë prezente në të gjitha Komunat e Kosoves gjatë tërë vitit.
  • Idea është që të krijohet një llojë „Master-plani“ per tërë territorinë e Kosoves në këtë drejtim, e ku unë do të angazhohem që i tërë ky projekt te filloje pikërisht nga qyteti i Gjilanit.
  • Në Gjilan jeta kulturore të mos përfundoj me „Flakën e Janarit“, por kjo të jetë vetëm një pikënisje e angazhimit gjatë gjithë vitit kalendarik.
  • Pra të kemi në çdo muaj nga një ngjarje kulturore, artistike apo sportive .
  • Si p.sh. në lëmit vijuese:

    Ngjarjet

a). Festivale muzikore të zhanreve të ndryshme, nga ai i muzikës folklorike e deri tek  ato moderne.

 b). Festivale të valleve, nga ai tradicional kombëtar e deri tek ai modern për  të rinjë.    

 c). Festivale të filmit të metrazhit të shkurtë dhe të gjatë, si dhe të filmit dokumentar, në menyre që edhe qytetit ynë dhe qytetarët tu mundësohet shkëmbimi kulturo-artistik.

d). Ekspozita të artit,

e). Turne sportive me karakter lokal, kombëtaree rajonal etj.

f). Pranim, shqyrtim dhe aprovim të ideve të ndryshme nga artistët si projekte vetanake dhe grupore.

naser_berisha2


Si pikë e veqant në angazhimin tim do të jetë edhe mbrojta e drejtave të autorit, e cila per momentin nuk zbatohet.

Nëser do të vazhdojmë me lëmin e sportit

Naser Berisha Kandidat për Deputet nga rradhet e Lëvizjes VETEVENDOSJE !  /RadioRINIA/

(Sponzoruar nga N.B)

Friend: loi bai hat,solar movie,games for girls,