Home / Shëndetsi / INFEKSIONET NË PLAZHE

INFEKSIONET NË PLAZHE

Plazhi është faktor kryesor në shfaqjen e infeksioneve të lëkurës gjatë stinës së verës.

Kontakti i drejtpërdrejtë me faktorët shpërthyes , me mikrobet patogjenë që ndodhen në ujin e detit, pishinave , rërës, apo në shezlongëve shoqërohen me rritje të rrezikut për shfaqjen e këtyre problemeve me lëkurën, të cilat janë ngjitëse dhe transmetohen lehtë. Ndaj duhet treguar një kujdes i veçantë i cili  sipas Mjekut Dermatolog Bujar Përnaska, është shumë i rëndësishëm,njofton ora.

Përnaska thekson që sapo shfaqen elementët e parë të sëmundjes duhet të drejtoheni menjëherë tek mjeku specialist pasi nëse kjo sëmundje kapet dhe trajtohet në kohë, mund të kurohet mjaft mirë brenda pak ditësh. Por nëse nuk shfaqen faktorët shpërthyes, atëherë sëmundja mund të rishfaqet, të riaktivizohet dhe të kërkojë trajtim nga e para. Këto janë sëmundje që nuk lënë imunitet, prandaj duhet të tregohet një kujdes i vazhdueshëm, sepse mund të përsërite

Scroll To Top
Friend: opera mini cho dien thoai,tai facebook,zalo,tai zalo,
do my research do my research do my research where to buy term papers online help 123 essay rhetorical analysis essay advertisement professional papers written