Home / Ekonomi / Kosova e pa rrezikuar nga vezët e helmuara (Video)

Kosova e pa rrezikuar nga vezët e helmuara (Video)

Mijëra vezë të helmuara në disa shtet të Bashkimit Evropian, kurse në Kosovë fermerët ankohen se cilësia e vezëve të importuara është shumë e dobët.

Thuhet se Ligji për Konsumatorët nuk po zbatohet, ndërsa Agjencia e Ushqimit dhe Veterinës (AUV) në Kosovë thotë se ka një vit që Kosova nuk ka importuar vezë nga shtetet e BE-së

Sabit Rama banor i komunës së Vushtrrisë, që nga viti 2003 është kthyer nga Suedia për të investuar në Kosovë. Ai ki një fermë pulash.

Tashmë prodhon vezë dhe shpërndanë ato nëpër shumë pika të Prishtinës.

Por, sipas tij mundi është i kot.

Shqetësuese për të është importi nga disa vende të Evropës por edhe të Ballkanit.

Thotë se vezët ë fermës së tij janë më cilësore se ato që importohen. /RadioRINIA/

pulat-1234

Friend: loi bai hat,solar movie,games for girls,